Handlekurv

Finn produkter
Lukk
Hageglede Kundeklubb
Som medlem i kundeklubben ønsker vi å gi deg ekstra fordeler som takk for at du velger å handle dine hagevarer hos oss. Ved å være medlem vil du få goder som eksklusive tilbud, invitasjoner og informasjon på e-post og SMS. Medlemskapet er gratis, og medlemsfordelene gjelder på Hageglede.no.
Meld meg inn!
Fortsett å handle

Praktiske tips for dyrking av druer i drivhus

Se produkter omtalt i denne artikkelen

Lær hvordan du dyrker druer i drivhus. Drømmer du om å sitte i et drivhus omgitt av frodige drueranker mens du ser druene modnes gjennom sommeren? Det gjorde jeg! Av den grunn gjennomførte jeg et lite prosjekt hvor jeg plantet drueplanten på utsiden av drivhuset – for så å lede selve drueplanten inn i drivhuset.

druer i drivhus

Ved å gjøre dette får du det beste av to verdener; drivhuseffekten innendørs hvor det er lunt og varmt. Samtidig får druer og drueplanten fritt spillerom til å vokse dypt med røttene og finne vann og næring i jorden utenfor.

druer i drivhus

Står drivhuset ditt på jord kan du fjerne steiner, gulvplanker o.l og plante druenplanten direkte i jorden under. Jeg hadde plankegulv og grus under mitt drivhus så jeg lagde hull i plankegulvet, gravde en grop utenfor drivhuset, plantet druen ned i gropen og ledet grenene inn gjennom hullet. Jeg så raskt at drueplanten trivdes med situasjonen. Jeg gleder meg allerede til å se resultatet om et par år og håper drueplanten vokser seg stor og forhåpentligvis får masse deilige druer.

druer i drivhus

Vinranker med druer kan også plantes i potter og plantekasser, men vil ikke trives i så mange år fordi det blir lite plass til røttene. Mitt druetre stod først i potte i drivhuset men jeg valgte altså å plante det “ut”.

Det finnes mange typer druer og noen av de kan vokse og trives i kaldere klima som Norge. Jeg har ikke oppvarming i mitt drivhus og valgte derfor en baltisk druesort som stort sett tåler en norsk vinter. 

Druesorter er ulike, men liker som regel det samme; mye sol, varme og en lun plassering. En drueplante bør ha jevnlig vanning den første perioden etter utplanting. Druer trenger stort sett lite gjødsel og vil etter hvert som de har fått etablert seg, selv finne vann og næring via de dype røttene i jorden. Selve druene (avhengig av sort og vekstforhold) er ofte høstings- og spiseklare i slutten av august og ut september måned.

Du trenger kanskje også..

Til handlekurven

Jeg er interessert og vil bli kontaktet