Brokkoli
Du trenger ikke mer enn noen få planter for å få en stor avling som du kan bruke i matlagingen. Produktiviteten er i seg selv noe som gjør brokkoli til en verdifull grønnsak å dyrke. Så det er ikke bare en enkel og morsom grønnsak å dyrke, men den er også verdifull.
Forkultivering og såing av frø:
Vi anbefaler å starte med å forkultivere brokkoli ved å så den innendørs ca. 5-6 uker før du planter den ut.
Dette kan du gjøre omtrent fra mars.
Sett frøene ca. 1,5 cm dypt i jorden med ca. 5 cm avstand mellom plantene, og plasser dem på et varmt sted under spireperioden. De trives best i temperaturer over 20 C°.
Når planten har spiret, bør den stå lyst, kjølig og luftig. Men pass på at temperaturen ikke går under 14 C°.
Tilvenn plantene før utplanting ved å gradvis venne dem til å være utendørs. Begynn med korte tidsperioder, og øk deretter tiden litt hver dag frem til du planter brokkolien på voksestedet.