Plantelys / Vekstlys

Plantelys / Vekstlys

Tøm filter

Plantelys / Vekstlys

Planter trenger ikke bare lys for å vokse, men vil ha lys fra spesielle deler av lysspekteret for å få fart på fotosyntesen. Derfor tilpasses LED-lamper på en måte som gir plantene optimale lysforhold. Vekstlysene vi selger er stort sett fullspekrum-lys som både kan brukes under forkultivering og for å simulere dagslys for plantene senere i...

Planter trenger ikke bare lys for å vokse, men vil ha lys fra spesielle deler av lysspekteret for å få fart på fotosyntesen. Derfor tilpasses LED-lamper på en måte som gir plantene optimale lysforhold. Vekstlysene vi selger er stort sett fullspekrum-lys som både kan brukes under forkultivering og for å simulere dagslys for plantene senere i veksten. Å kunne gi plantene lyset de trenger er med på å styrke plantene slik at de gror seg sterke og robuste. I tillegg gir plantelys muligheten til en forlenget plantesesong fordi vi har begrenset tilgang til naturlig sollys under vinterhalvåre i Norge.

De siste to-tre årene har det skjedd en revolusjon innen vekstlys. Tilgjengelighet og pris har gjort at flere og flere hobbygartnere og planteentusiaster tar i bruk vekstlys som før var forbeholdt profesjonelle. Vi tilbyr vekstlys i alle prisklasser. Våre vekstlys gir deg de beste forutsetninger for å få stabil plantevekst gjennom hele vinteren.

Om du vil ta vinterdyrkingen til neste nivå, er løsningen lamper med et lysspektrum som er tilpasset plantevekst. Det vil si lys som fremmer den naturlige fotosyntesen. Gode vekstlys sørger for at en større andel av lysstrålene er av en type som planten lett kan ta opp – i langt større grad enn fra for eksempel halogen- eller glødelamper. Vekstlysene som er på markedet i dag har langt mer virkning enn de som fantes for kun få år siden, men har likevel samme strømforbruk.

Den nyeste generasjonen vekstlys er designet for å fremme plantevekst. Lysene simulerer ikke bare optimale utendørsforhold, men stimulerer vekst ved å gi plantene de «rette» bølgelengdene fra lysspekteret. Pærene kan justeres mellom forskjellig lysintensitet, har lang levetid og bruker lite strøm.

Les mer