Chili

Chili

Tøm filter

Chili

Chilien kommer opprinnelig fra Sør-Amerika – i dag dyrkes den både i Asia, Afrika og deler av Europa. Det er i dag verdens mest utbredte krydderplante og man kan anslå at omtrent 2/3 av verdens befolkning daglig benytter seg av chili i matlagingen. Har man først begynt å like chili, er det vanskelig å stoppe –...

Chilien kommer opprinnelig fra Sør-Amerika – i dag dyrkes den både i Asia, Afrika og deler av Europa. Det er i dag verdens mest utbredte krydderplante og man kan anslå at omtrent 2/3 av verdens befolkning daglig benytter seg av chili i matlagingen. Har man først begynt å like chili, er det vanskelig å stoppe – så hvorfor ikke dyrke sin egen.

Forkultiveres innendørs tidlig på året. Vi anbefaler å så fra januar til mars. Frøene spirer lett, noe som betyr at de ikke behøver å dekkes av jord, men bare presses ned mot den fuktige overflaten i småpotter eller såbrikettene ved såing. Chiliplanten trives best i drivhus eller skjermede områder utendørs – de elsker varme og trives ikke i vind. Chili dyrkes i forskjellige styrker, fra ganske mild og litt søt til veldig sterk.

Det er relativt enkelt å dyrke frem sin egen chili. Du trenger gode chilifrø, såpotter (med vanlig matjord) eller såbriketter, og gjerne en plantelampe som kan gi chiliplanten ekstra energi.

Les mer