Dahlia (Georginer)

Dahlia (Georginer)

Tøm filter

Dahlia (Georginer)

Dahlia/georginen er verdsatt for dens utallige blomstervariasjoner, i alle farger og former. Utmerket snittblomst, som gjør deg selvforsynt med avskårene blomster frem til første frostnatt. Har små krav til jordsmonn og voksested. I lang tid en undervurdert plante, som nå opplever en renessanse i den moderne hagen. Utsøkt i bed og rabatter, så vel som i...

Dahlia/georginen er verdsatt for dens utallige blomstervariasjoner, i alle farger og former. Utmerket snittblomst, som gjør deg selvforsynt med avskårene blomster frem til første frostnatt. Har små krav til jordsmonn og voksested. I lang tid en undervurdert plante, som nå opplever en renessanse i den moderne hagen. Utsøkt i bed og rabatter, så vel som i potter, kasser og urner. Få planter gir så stor og vakker blomsterprakt som Dahlia (georginer). Ta knollene inn om høsten så har du de i mange år. For best blomstring anbefales det at visne blomster klippes bort etterhvert.

Noen foretrekker å drive fram Dahlia (georginer) i potter inne fra mars-april. Det er det ikke alle som har plass til, og det går også bra å plante knollene ute i månedsskiftet april/mai. Jorden skal være bekvem å grave i. Knollene settes med stilkfestet opp. Tilsett gjerne litt benmel i jorden. Dersom det skulle bli frostnetter etter at de har spiret, kan plantene dekkes med tekstil, isoporkasse, eller en veltet bøtte over. Det kan være lurt å sette ned en støttepinne samtidig med plantingen for høye sorter. Vi anbefaler også å merke georginene med sortsnavn.

Les mer