Praktisk informasjon om levering

Praktisk informasjon om levering 

Levering av forhåndsbestilte ferskvarer
Store deler av vårt sortiment er ferskvarer. Herunder går kategoriene barrotsstauder, barrotsroser, knoller, blomsterløk, spiselige vekster på barrot, settepotet, ungplanter og setteløk. Dette er alle produktkategorier hvor de tilhørende varene kun er lagerført deler av sesongen. I tiden utenfor sesong tar vi i mot forhåndsbestillinger mot neste sesong. I disse tilfellene er det viktig at du er oppmerksom på at eventuelle andre lagerførte varelinjer i din ordre leveres samtidig med varene du har forhåndsbestilt. 

Ved bestilling av både forhåndsbestilte og lagerførte varer i samme ordre
I tilfeller hvor din ordre inneholder både forhåndsbestilte varer med levering frem i tid og lagerførte varer, tolker vi det slik at du ønsker alt dette levert samtidig som når de forhåndsbestilte ferskvarene kommer inn til lager. Ønsker du derimot at varene skal leveres i forskjellige forsendelser, anbefaler vi at du legger de lagerførte og de forhåndsbestilte varene i separate ordre. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere ekstra fraktkostnader i forbindelse med ordre som sendes i to eller flere omganger. 

Betaling ved forhåndsbestilling
Store deler av vårt sortiment forhåndsselges. I vår nettbutikk kan du betale med VIPPS eller KLARNA. Uansett hvilken betalingsløsning du velger vil betaling ikke foregå før varene sendes fra vårt lager. Ved bruk av Vipps vil ordrebeløpet reserveres ved gjennomført handel, men ikke trekkes før varene sendes. Det samme gjelder ved betaling med kort,  beløpet reserveres på din konto, men trekkes ikke før varen sendes fra vårt lager.

Bestilling gjennom Hageglede sin katalog
Det vil være mulig å bestille våre varer gjennom bestillingsskjema i en trykket katalog som distribueres i posten, bestilling gjennom katalogen medfører et administrasjonsgebyr på kr 99,- som du slipper dersom bestillingen legges direkte her i nettbutikken. I sesongen 2019 vil vi distribuere to kataloger, vårkatalogen i februar og høstkatalogen i juli. Ønsker du å få katalogen tilsendt i posten? Klikk her.

Kunnskap og kundeservice
I Hageglede og LOG AS har vi bred kunnskap om våre varer, og vi ønsker at du som besøker vår nettbutikk skal føle deg trygg på at du får hjelpen du fortjener.

Det Norske Hageselskap
Vi samarbeider tett med Det Norske Hageselskap, og tilbyr alle medlemmer 15% rabatt på hele vårt sortiment. Klikk her dersom du er medlem og ønsker å motta din personlige rabattkode.

Kvalitet
FRØ: 
Vi får regelmessige leveranser av frø, og har god omsetning. Dette sikrer at du som kunder til en hver tid får ferske frø. Videre er vi påpasselig med hvor frøene kommer fra, slik at vi opprettholder god spiredyktighet. For å opprettholde et spennende utvalg av frø importerer vi enkelte av våre sorter fra andre land. Frøpakkene kan derfor ha tekst på Engelsk eller Tysk.

BLOMSTERLØK: Alle blomsterløk leveres med størrelsesangivelse. Vi velger konsekvent store løk for å påse at det er gode utgangspunkt for å lykkes. Jo større løk, desto mer næring til planten som skal komme opp. Det er allikevel viktig å være klar over at det fra år til år kan være variasjoner i størrelser. Dette avhenger av vekstforhold hos de planteskolene som produserer løk. Veldig mye av løken som kommer til det Norske markedet (og andre markeder), kommer fra Holland. Så er det en dårlig sesong der, påvirker det gjerne alle i bransjen.

BARROT (Stauder, roser): De fleste av plantene våre selger vi barrot. Dvs at planten leveres uten jord. Det er mange fordeler med dette: Nesten alle planter som selges i potter, kommer fra barrot. Det som skjer er at en plante dyrkes frem hos en produsent (i drivhus, eller på åpen mark). Når planten når en viss størrelse taes den opp. Stengler, kvister, og annet klippes helt ned. Røttene trimmes også. Så selges planten til en planteskole, eller en ny produsent som driver dem frem. Ofte vokser de i drivhus, slik at blomstringen fremprovoseres i forhold til den naturlige syklusen. Dette for at planten skal se frisk og spennende ut når man som kunde kjøper den. Ulempen med dette systemet er imidlertid at røttene har utviklet seg godt i den jordtypen som er i potten. Videre har de gjerne nådd kanten av potten og krøllet seg der. Når denne planten settes ned i jorden, vil alltid røttene gå gjennom den opprinnelige pottejorden, før de har noen svinger på seg, før de igjen går ut og henter næring i det miljøet de er satt. Settes derimot planten barrot rett på voksestedet, vil røttene utvikle seg naturlig. De vil følge de naturgitte fuktighetsstedene, og næringsmonnet. Planten vil også tilpasse seg den jordtypen den skal vokse. Dessuten leverer vi plantene i naturlig dvale, dvs vinterdvale. Det gjør at plantene i seg selv er små når du mottar dem, men kommer seg gjerne fort. Andre fordeler er at man ikke får med seg ulumskheter som ellers kan være i jorden. Vi tenker her spesielt på snegler, ugress, og nematoder. Nematoder er små organismer som lever i jorden, og danner små knoller på de fineste røttene.  

Har du spørsmål og ønsker å komme i kontakt med oss?
Kontakt oss på telefon:
414 09 700
Åpningstider: mandag til fredag 10:00 - 16:00
Eller send oss en epost på hageglede@hageglede.no