Handle for 1000,- og få fri frakt!

Handlekurv

Lukk
Hageglede Kundeklubb
Som medlem i kundeklubben ønsker vi å gi deg ekstra fordeler som takk for at du velger å handle dine hagevarer hos oss. Ved å være medlem vil du få goder som eksklusive tilbud, invitasjoner og informasjon på e-post og SMS. Medlemskapet er gratis, og medlemsfordelene gjelder på Hageglede.no.
Meld meg inn!
Fortsett å handle

Høyt elsket georgine: Café au Lait

Se produkter omtalt i denne artikkelen

Café au Lait-georginen er en herlig, stor georgine, en såkalt «dinnerplate dahlia». Med sine gigantiske blomsterhoder vil den skape et slående blikkfang i hagen, i tillegg til å gi en lang sesong med snittblomster for hjemmet.

De varmhvite, tandert fargede blomstene på Café au Lait-georginen er veldig trendy for tiden, med sine nyanser av fersken, rosa og en forsiktig beige. Du vil se blomster i vare fargetoner som dette både i tradisjonelle og moderne hager, og spesielt i innendørs anretninger og brudebuketter.

Dinnerplate dahlias – altså georginer med gigantiske blomsterhoder – brukes mye av snittblomst-dyrkere, ettersom de avstedkommer en lang sesong med digre, luksuriøse blomster som fortsetter å komme fra tidlig på sommeren helt til høsten. Jo flere blomster du plukker, dess flere kommer. Med så store blomster som dette trenger du dessuten bare noen få stilker for å lage en god bukett. Kombiner dem med bladverk eller et utvalg små, lyse blomster så skaper du en virkelig lekker dekorasjon.

Slik dyrkes ‘Café au Lait’

Georginer er veldig enkle å dyrke. Hovedtingen man må huske på, er at de er så følsomme at de ikke må plantes ut før risikoen for frost er over. De liker et solrikt sted, og trives generelt i et bed eller i en romslig blomsterkasse, og de må vannes jevnlig når det er varmt i været. Blomstene på denne varieteten er store og nokså tunge, så det er best å støtte vekten av dem ved å knyte stilkene deres til pinner eller støtter.

Café au Lait-georginene kommer som knoller, og vil ankomme akkurat i rett tid til å legges i potte på våren. Velg store nok potter eller bokser (2-3 liter) til at du kan plante én knoll i hver.

Planting av ‘Café au Lait’-georginen i potte:

Bland sammen kompost og en håndfull gjødselkuler, og fyll potta halvveis opp. Legg Café au Lait-knollen på toppen av komposten, før du fyller på med mer av kompost- og gjødselblandingen.

Vann hver potte rikelig etter planting, og la dem stå på et lyst, frostfritt sted hvor de kan stå og vokse frem til etter at faren for frost er over (normalt sent i mai). Et drivhus eller en utestue passer bra. 

Etter hvert som skuddene begynner å dukke opp fra komposten, fortsetter du å vanne pottene så snart de begynner å se tørre ut. Når tiden er kommet for å plante dem ut, velger du et solrikt sted i et bed eller en stor verandakrukke. Nå skal plantene ha dannet et sterkt rotnettverk. Fjern hele rotballen fra potta, og plant i et hull som har tilsvarende dybde og bredde. Vann godt etter planting, og fortsett å vanne jevnlig gjennom hele vekstsesongen. For best mulige resultater, bør du mate georginene hver 14. dag med flytende føde.

Plukk blomster jevnlig, for å stimulere til gjentatt blomstring. De som sitter igjen på planta, bør knipes av når de begynner å visne.

Café au Lait-georginen, kort oppsummert:

  • Dyrkes frem fra knoller, plantes på våren
  • Blomstrer igjennom sommer og tidlig høst
  • Egner seg utmerket til snittblomster
  • Passer både i bed og i store krukker
  • Høyde 90 cm, bredde 60 cm
  • Vokser i all slags drenert jord
  • Stortrives i full sol
  • Frostømfintlig, lagres innendørs på vinteren
  • Tiltrekker seg bier og sommerfugler

Bestill i nettbutikken:

  • Best-selger!Dahlia ‘Cafe Au Lait‘ - 1 stk. georgineknoll

    Dahlia ‘Cafe Au Lait‘ – 1 stk. georgineknoll

    Utsolgt
    69 kr Kjøp Kjøpt

Du trenger kanskje også..

Til handlekurven