Settehvitløk

Settehvitløk

Tøm filter

Settehvitløk

Stor settehvitløk, akkurat som proffgartneren bruker. Settehvitløken du får kjøpt her på Hageglede.no er den samme settehvitløken som de proffe gartnerene i Norge kjøper. Du kan bestille i store og små kvanta. Selges i nett på 250 gram, som inneholder 3-4 hvitløk. Hver løk har ca 10 fedd som man setter stykkvis. Plant hvert fedd med...

Stor settehvitløk, akkurat som proffgartneren bruker. Settehvitløken du får kjøpt her på Hageglede.no er den samme settehvitløken som de proffe gartnerene i Norge kjøper. Du kan bestille i store og små kvanta. Selges i nett på 250 gram, som inneholder 3-4 hvitløk. Hver løk har ca 10 fedd som man setter stykkvis.

Plant hvert fedd med et mellomrom på 10-12 cm og ca. 30 cm mellom hver rad. Med en slik plantetetthet vil du ha behov for rundt 30 fedd på en kvadratmeter. Dette tilsvarer 3-4 settehvitløk.

En tommelfingerregel for plantedybde er at man planter hvitløken dobbelt så dyp som hvitløksfeddet er høyt. Så, om løken er 2 cm høy, planter du den 4 cm under jorda. Sørg for å plante med den spisse enden opp.

Settehvitløken må settes i bakken på høsten før frosten kommer. På den måten kan løken etablere seg med rotsystem før vinteren. Hvitløken er moden og klar for innhøsting når bladene visner. Dette skjer mot slutten av juli påfølgende sommer.

Les mer