For en tidlig blomstring er det en fordel å starte med Begonia-knollene inne i slutten av Mars/begynnelsen av April. Her gir vi deg rådene for å lykkes med Begonia.

Plasser knollene med toppen opp, i vanlig plantejord. Toppen gjenkjenner du ved at du kan se arrene etter fjorårets vekst. Du kan enten plassere flere i f.eks en såkasse, for senere å potte de om, eller du kan plante de i enkelt potter allerede fra starten. Vann godt, men pass på at det er god drenering slik at knollene ikke råtner.

Ideell temperatur for å starte Begonia-knollene er ca 18C

Når knollene begynner å spire er det på tide å sette på plass en plantestøtte (En vanlig plantepinne fungerer helt fint) Begonia-planten knekker ganske lett, så inntil den er vokst seg stor og kraftig er det viktig å binde den opp for å unngå skader.

Mot slutten av Mai/begynnelsen av Juni kan du begynne å herde plantene ved å la de stå ute i lengre og lengre perioder. Etter ca. en ukes tid kan du, om faren for frost er over, plante Begoniaene ut.

Pass på å gi plantene næring ca hver 14. dag gjennom sommeren. Begonia liker plantenæring med mye kalium, så du kan gjerne gi de plantenæring beregnet på roser eller tomater.

Da Begonia ikke er vinterherdig må du ta de inn om vinteren. I September setter du pottene inn, og lar plantene tørke ut. Kutt ned de tørre stilkene,og plasserer knollene i kasser med tørr torv eller sand. Oppbevar kassene i en mørk, kald kjeller, eller frostfri garasje, frem til neste vår.