Enkle, sene tulipaner

Enkle, sene tulipaner

Tøm filter

Enkle, sene tulipaner

Tulipaner er dyrket og kultivert frem i tusenvis av forskjellige farger og former, og faktisk så finnes det over 3000 forskjellige varianter. Disse er igjen delt inn i forskjellige undergrupper av tulipanløk. Enkle sene tulipaner blomstrer senere på våren, og blir høyere enn de tidlige variantene. Kjennetegnes av sterke stilker med enkle koppformede blomster med seks...

Tulipaner er dyrket og kultivert frem i tusenvis av forskjellige farger og former, og faktisk så finnes det over 3000 forskjellige varianter. Disse er igjen delt inn i forskjellige undergrupper av tulipanløk. Enkle sene tulipaner blomstrer senere på våren, og blir høyere enn de tidlige variantene. Kjennetegnes av sterke stilker med enkle koppformede blomster med seks kronblader. Finnes i et rikt utvalg av farger.

Enkle, sene tulipaner er blant tulipanløk som gir absolutt mest belønning for den lille innsatsen som kreves når man setter løk på høsten. De trives stort sett over alt, i bed, krukker, stenhager eller blomsterkasser.

1. Grav et hull til en gruppe blomsterløk, eller flere individuelle hull til hver sin tulipanløk – alt avhenger av hva slags uttrykk du ønsker. Størrelsen på blomsterløken avgjør hvor dypt det skal plantes. Grav hullet omtrent dobbelt så dypt som løken er stor. Skal du plante mange blomsterløk kan det være en god idé å benytte løkplanter eller jordborr.

2. Sett alltid tulipanløk med spissen opp. Dekk til med jorden du gravde opp av hullet.

3. Vann godt etter planting. Tulipanløk kan du plante hele høsten frem til det er frost i bakken.

Les mer