Doble sene tulipaner

Doble sene tulipaner

Tøm filter

Doble sene tulipaner

Tulipaner er dyrket og kultivert frem i tusenvis av forskjellige farger og former, og faktisk så finnes det over 3000 forskjellige varianter. Disse er igjen delt inn i forskjellige undergrupper. På grunn av den fyldige blomsten med de mange kronbladene kan doble sene tulipaner nesten minne om pioner. Blomstene er alltid store og kan bli hele...

Tulipaner er dyrket og kultivert frem i tusenvis av forskjellige farger og former, og faktisk så finnes det over 3000 forskjellige varianter. Disse er igjen delt inn i forskjellige undergrupper. På grunn av den fyldige blomsten med de mange kronbladene kan doble sene tulipaner nesten minne om pioner. Blomstene er alltid store og kan bli hele 25 cm brede. Dette gjør dem litt sårbare for vær og vind.

Doble sene tulipaner er blant løkblomstene som gir absolutt mest belønning for den lille innsatsen som kreves når man setter løk på høsten. De trives stort sett over alt, sett tulipanløk i bed, krukker, stenhager eller blomsterkasser.

1. Grav et hull til en gruppe blomsterløk, eller flere individuelle hull til hver sin tulipanløk – alt avhenger av hva slags uttrykk du ønsker. Størrelsen på blomsterløken avgjør hvor dypt det skal plantes. Grav hullet omtrent dobbelt så dypt som løken er stor. Skal du plante mange blomsterløk kan det være en god idé å benytte løkplanter eller jordborr.

2. Sett alltid tulipanløk med spissen opp. Dekk til med jorden du gravde opp av hullet.

3. Vann godt etter planting. Tulipanløk kan du plante hele høsten frem til det er frost i bakken.

Les mer