Handlekurv

Finn produkter
Lukk
Hageglede Kundeklubb
Som medlem i kundeklubben ønsker vi å gi deg ekstra fordeler som takk for at du velger å handle dine hagevarer hos oss. Ved å være medlem vil du få goder som eksklusive tilbud, invitasjoner og informasjon på e-post og SMS. Medlemskapet er gratis, og medlemsfordelene gjelder på Hageglede.no.
Meld meg inn!
Fortsett å handle

Smaken var avgjørende da Ann Kristin begynte med settepotet

Etter at Ann Kristin Bekkelund fra Stavanger først fikk prøve seg på settepotet, var det ingen vei tilbake. – Dette vil jeg fortsette med, sier hun.

– I fjor var vi på besøk på hytta til ei venninne som dyrker både grønnsaker og poteter. Da vi spiste middag var potetene helt enormt gode! Så etter å ha snakket med henne og andre vi kjenner som dyrker selv, bestemt jeg meg for å prøve, forteller Ann Kristin.

Hun hadde ingen spesiell erfaring med settepotet fra før, men opplevde det som enkelt å få til.

I år skal settepotetene legges frem før planting

– Jeg startet med en kilo settepotet. De satte jeg i en pallekarm med god plantejord som var tilsatt litt gjødsel.

Da innhøstningen kom, var det blitt litt færre poteter enn hun hadde håpet på. Etter å ha lest seg mer opp på temaet, har hun noen teorier om hvorfor det ble sånn.

– Jeg tror jeg satte de i jorda litt for sent i forhold til hvilken type jeg dyrket. Jeg ønsket poteter som var klare i juli, og fikk settepotetene i jorda først i slutten av mai. I år skal jeg starte tidligere, og dessuten la potetene ligge i vinduskarmen en stund i forkant slik at de kan få groer før de settes, forklarer Ann Kristin.

Settepotet gav mersmak

Hun har også noen tanker om andre ting hun skal gjøre annerledes i år.

– I år blir det mer jord. Det var nok litt for snaut i fjor. Dessuten tror jeg ikke de fikk nok lys, så nå skal pallekarmen flyttes til et mer solrikt sted i hagen.

Til tross for at det ikke ble fullt like mange poteter som hun hadde sett for seg, gav likevel opplevelsen mersmak.

– Vi har en pallekarm til, og i den har jeg lyst til å prøve meg på å dyrke noen grønnsaker. Kanskje gulrøtter og noe mer. Det var veldig moro og givende å kunne gå å ta inn egendyrkede poteter til middag, sier Ann Kristin som igjen trekker frem den gode smaken.

– Det er helt utrolig hvor stor forskjell det er i smak på potetene man dyrker selv. De er virkelig helt nydelige. Og egentlig er jo dette veldig enkelt, så det anbefaler jeg absolutt andre å teste ut, avrunder hun.

Noen tips når du skal prøve deg med settepotet:

  • Alltid bruk sertifisert settepotet fra en trygg leverandør
  • Legg gjerne frem potetene i vinduskarmen et par uker til en måned før du skal plante slik at de får groer
  • Sørg for å ha god, drenert jord til potetene
  • Sett potetene 8-10 cm ned i jorda. Pass på at jorda er frostfri
  • Det bør være om lag 20 cm mellom hver potet
  • Husk på å ha hull til drenering, dersom du planter i potte eller pallekarm
  • Vann straks du har satt potetene, og vann deretter regelmessig
  • Når potetplanten begynner å vokse, må du hyppe – dvs etterfylle med jord oppover langs stilken
  • Husk å oppbevar høstede poteter mørkt og kjølig

Har du ikke hage? Poteter kan fint plantes på balkong. Vi har både potetdyrkekasse egnet for balkong og tre-etasjers potettårn du enkelt kan plassere på små steder.

Ønsker du inspirasjon og har lyst til å lære mer om hagestell?
Sjekk ut våre fakta og råd her!

Du trenger kanskje også..

Til handlekurven

Jeg er interessert og vil bli kontaktet