Fra november i fjor hadde vi noen ekstra Amaryllis løk liggende. Og det er jo alltids hyggelig med blomster til jul.

Vi satte dem i potter, og fordelte på kontoret. Etter at blomstene var sprunget ut, snittet vi dem, og satte i vaser. Der har de stått både 2, 3 og 4 uker uten å visne. Samtidig kommer nye skudd opp fra blomsterløken. Og slik har det holdt på til April. Nå har vi på enkelte løk tredje sett med blomster som er på vei, men nå begynner veksten å avta litt. Kanskje ikke så rart, i og med at de ikke har fått gjødsel, og bare vært plantet i dårlig jord fra pose. Neste år skal vi helt klart stille med egen sunn hagejord, og litt god plantenæring.

Hos Hageglede.no kjøper vi Amaryllis rett fra Brazil. Nesten all Amaryllis i Europa kommer derfra, og vi får det levert fra den største eksportøren. Nord i Brazil vokser Amaryllis løk til gartnerier. Dette er løk som kan være helt opp til Ø 40 (dvs 40 cm i omkrets). Disse løkene er så vekstkraftige at de ikke kan selges til private. De begynner å spire mens de blir sendt med posten. Slike sorter er spesielt utviklet for å få blomster fort. Det er gjerne det gartneriene vil, så kan de kutte blomstene, og levere som snitt.

Løkene Hageglede.no kjøper, kommer fra syd i Brazil. Her er det lenger fra ekvator, og løkene er også mindre. Og veksten er langsommere. Det tar gjerne 8 uker fra du setter den til blomstring. Når veksten er tregere, så visner gjerne også blomsten saktere. Alle løkene vi selger er lagret under optimale temperatur og fuktighetsforhold frem til sending. Fordelen er at du får en blomst som står lenge både som plante, eller som snitt.