Når kuldebølgen ligger over oss, så dannes det stadig mer rim på plantene, mens belysningen er nydelig. Dette er en fantastisk årstid å ta stemingsbilder. Skumringstimen gir full dekning for at dette kalles den blå timen. Tar man bilder med en gang det har begynt å lysne, eller etter solen har gått ned, får man flotte blå farger. Det går gjerne fint uten blits, ettersom det er mye snø til å reflektere lyset. Lyset er også jevnt fordelt, hvilket gir motivet riktig belysning.

Det er noen praktiske forholdsregler når du bruker kameraet ute. Tar du det ut fra varmt hus, så fungerer det fint. Da er linsen varmere enn uteluften. Det går også bra så lenge kameraet er ute. Men, når du kommer inn, så skal du passe på å ikke eksponere linsen. Med andre ord, ikke skru på kameraet med en gang. Ta heller ikke av linsedekselet. La kameraet stå i ro en tid, til det har fått romtemperatur før du bruker det.

Har du noen bilder du vil dele med oss, så send dem gjerne til hageglede@hageglede.no. (Fint om du opplyser navn, og sted, så kan vi merke det med det for de bildene vi legger ut)