Liljebillen er en pest og en plage for oss som gjerne vil ha liljene våre i fred. Det er ikke noen lettvint måte å bli kvitt denne på, så her er det best å gå manuelt til verks; knuse alle vi kommer over!

Du vet hva det er når du ser en liljebille; den er knall rød, snerten i fasongen og kun opptatt av å parre seg og spise liljene dine! Muligens til og med i den rekkefølgen! Det betyr at du ofte kan ta knekken på to stykker i samme slengen, og det er jo greit nok. Om de er intelligente vet jeg ikke, men værer de at du kommer så kaster de seg bakover og ned på ryggen, og da er de ikke lette å få øye på, for på undersiden er de svarte. Ganske genialt, sett fra en bille sin side.

Etter at de har parret seg og spist liljeblad så legger de egg på undersiden av bladene, gjerne de nedre. Det ser ut som ufyselig klin og inne i dette ligger det oransje larver som er veldig grådige. Fjern blad og knus larvene. De er svært seiglivet. Billene må også ødelegges enkeltvis, for å være på den sikre siden.

Nå er de her altså, og det er bare å gå på jakt. De begynner gjerne med fritilaria-sortene og går videre til liljene.

God jakt!

Les også:

Hold Liljebillen vekk

Liljebilleangrep