Crinum og Eucomis (Ananaslilje), Sjokoladekosmos (Cosmos atrosanguinea) og ranunkler gir også best blomstring ved forkultivering.

Knoller kan drives fram innendørs fra februar til mars/april. Plant knollene i kasser eller potter fylt med en blanding av torvstrø, sand og jord, eventuelt i såjord. Plasseres lyst, i 15 - 20 °C. Vann regelmessig.

Andre knoller kan dyrkes inne først, men det er ikke nødvendig. Bor du i en værhard eller kald landsdel, er det en fordel å forkultivere disse sortene:

Begonia: Knollene legges med den hule siden opp og dekkes med et tynt lag med fuktig torvstrø.April er et passende tidspunkt å starte Hold pottene fuktige, og plasser dem relativt lyst, med en temperatur mellom 15 - 18 °C.

Georginer (Dahlia) kan også drives fram inne. Utplanting skjer når jordtemperaturen har steget, og faren for nattefrost er over.

Husk å herde småplantene ved å venne dem gradvis til utelivet. De må tas inn om natten til slutten av mai, eller faren for nattefrost er over. Om det likevel kommer frost etter at de er plantet ut, kan de dekkes til med tekstil, eller en bøtte om natten.