Det at den i utgangspunktet kommer fra skogbunnen, gjør at den klarer seg godt i nordisk sol, men også halvskygge og indirekte sol. Hovedgrunnen til populariteten ligger nok i fargevariasjonene og at det er en særdeles riktblomstrende plante. Begonia finnes nemlig på flere kontinent, og de forskjellige opprinnelsene lar seg krysse med hverandre. Når utviklingen av planter har gått i forskjellig retning over mange år, så får sortene særegne blomster. Dette har gitt et veldig spennende utgangspunkt for å krysse frem sorter med stor varians. En periode så falt interessen for Begonia. Men, de siste årene har nye sorter vitalisert denne planten.

Fimbriata sortene kan gjerne kalles frynsebeginia, og gir plantene et annet inntrykk enn klassisk begonia. Blomstene er tette med frynser som gir sterke farger.

En annen variant som er populær er Dragon Vings. Her bidrar bladene til et større fargespill i plantene.

Begonia trenger god drenering, og jevn fuktighet. Tenkt deg tilbake til opprinnelsen, som er tropisk skogbunn. Her er det sjelden det tørker ut, det er varmt og lunt, og solen skinner gjennom tretoppene før den treffer begoniaen. Jordtypen i slike skoger er ofte veldig næringsrik helt øverst, men så er det mest sand (=god drenering og lite næring) nedover. Dette miljøet skaper du ved næringsrik og veldrenert jord. Klarer man å gjenskape disse vekstforholdene hjemme, så lykkes man bedre.

Hvordan dyrke Begonia fra knoll.

Begonia trives hvis du steller den litt. Fjern gammelt bladverk. La den tørke litt ut mellom hver vanning. Gjennomvann så godt. Litt gjødsling en gang i måneden (det er en riktblomstrene plante, og det krever næringstilførsel).

Når alt kommer til alt, så er allikevel den mestselgende sorten Skaugumbegonia. Grunnen til dette er nok at mange kjenner den. Det er dette man forbinder med begonia. Og da glemmer man kanskje at det finners andre varianter.

Her ser du Begonia i Nettbutikken.