Kjøleskap eller en kald kjeller egner seg fint. Men, vi ser eksempler på at folk har fått til spiring uten at løken har vært eksponert så lenge eller så kaldt. Holder man dem kaldt, så kan man også styre tidspunktet for spiring. Kjøp løken om høsten, og legg kaldt. Ta noe frem i god tid før jul, og spar noe til januar. Tulipaner blomstrer lenge, og da får man glede av dem hele mørketiden.

Pass på at pottene er godt drenert (stein/sand/grus i bunnen er fint). Her følger noen bilder og erfaringer fra Anne Karin Bodahl http://www.naturlighudpleie.no

Her er noen bilder av et lite utvalg tulipaner som jeg har drevet inne. De ble satt 8. januar 2010 i trange tette glasskrukker, i stuevarme. Om natten er temperaturen ned mot ca 14 – 16 grader. I bunn av glasskrukkene er det grus, så et lag mose så litt jord (hagekompost). Jeg har dessverre ikke merket alle sorter men jeg har navn på et par som du kanskje kjenner: Gavota, burgunder og gul. Black parrot, mørk burgunder frynsete med blå midt. Up star, blek gul litt fylt og med herlig duft. lilje tulipan, knall rosa med hvit kant. De vil nok bli kraftigere og mørkere i bladene om de står utendørs men jeg syntes det ble utrolig vakkert og gir en herlig vårfornemmelse allerede 2. februar når den første blomstring kom. Det var Gavota`n. Til høsten igjen har jeg planer om å kjøpe alle sorter som er å oppdrive i katalogen deres og drive litt mer systematisk med navnmerking og dato for blomstring.