Denne rosegruppen ble utviklet på 1800-tallet hvor man klarte å få fram roser som gjenblomstret utover høsten, etter hovedfloret midt på sommeren. Remontantene var enormt populære på slutten av 1800-tallet, og var forløperen til de vi i dag kaller stilkroser.

Franskmennene utviklet mange remontantroser. Reine des Violettes ble introdusert av Millet-Mallet i 1860, og er en av de få som fortsatt er å få tak i. Reine des Violettes er en usedvanlig vakker og riktblomstrende rose. Karakteristisk for henne er en sterk, behagelig duft og opprett vekst med tornefrie, lett buede grener.

Blomsterfargen er vanskelig å gjengi på bilder, og den skifter karakter under blomstringen. I starten er den dyp, fløyelsaktig purpur, varierende til blåfiolett, og avslutningsvis lys gråfiolett. Blomstene er store, tettfylte baller som åpner sg til en firedelt rosett med grønt "midtøye".

Dronningen av fiolett er ikke den herdigste av de historiske rosene. Den klarer seg i hardførhetssone H3, og trenger påpasselighet med vanning og godt med gjødsel for å yte sitt beste. Et flott syn plantet sammen med andre historiske roser! Hun tåler plassering i lett skygge, og er verd å prøve for den fantastiske duften og fargens skyld.