Hvite blomster dufter nesten alltid sterkere enn sine fargerike motstykker. Vi synes hvitt er vidunderlig, og her er noen av våre favoritter:

HVITE PETUNIAER
Petuniaene er de virkelige klassiske sommerblomstene som også er lette å dyrke. De gror bedre med mindre vann, dårlig jord, uten gjødsel – helt fram til frosten kommer. De kommer i en mengde farger, men de hvite er de jeg elsker å se på i mørket. Når kvelder legger de et slør av parfyme over min lille hage. Plant dem i grupper for best effekt.

SMÅDODRE (Lobularia maritima)
Vakre kantplanter for sommerbedene som tåler tørke. Gror raskt etter at du har sådd dem og springer utmed små delikate renhvite blomster med en lett krydret duft. Siden de sprer seg godt passer de godt langs gangveier og stier. Og de sår seg selv!

HVIT NICOTIANA (Nicotiana alata)
Disse høye litt rare stilkene får masser av trompetformede blomster. Egentlig ser de nesten ut som ugras. Men når natten kommer, hvilken duft de omgir seg med!

HØYE HVITE ZINNIA (Zinnia elegans) og PRYDLØVEMUNN (Antirrhinum majus)
Duftfrie og beskjedne, disse allikevel så prektige sommerblomstene kan bli opptil 1 meter høye. Derfor er de perfekte som snittblomster. Passer utmerket sammen med petuniaer og Ipomoea alba.

POLYANTHES TUBEROSA
Denne vakre tropiske planten, som dyrkes som sommerblomst hos oss her langt oppe mot nord, har en utrolig deilig duft. Det tar lang tid før den blomstrer men da lover jeg deg at du vil synes at ventetiden var verdt det. Dyrker du den i potter kan du flytte rundt til et beskyttet sted om natten og så ut i solen igjen på dagen.

ETTÅRIG BRUDESLØR (Gypsophila elegans)
Denne velkjente sommerblomsten er en av mine virkelige favoritter. Den blir 40-50 cm høy og får en sky av hvite blomster på toppen av de delikate bladene. Flott sammen med roser, både i bed og buketter. Fine til tørking.

Mange tror at en hage med bare hvitt er en monton hage. Det stemmer absolutt ikke. I sommervarmen er en hvit og grønn hage mild, rolig og vennlig. Rosa og røde blomster stråler mer, blå er kraftigere, men allikevel forblir de hvite våre favoritter. Og det beste med alt er at alt dette kan bli ditt for de få kronene noen poser frø og løkpakker koster.

Sissinghurst i England, som ble laget av Harold Nicolson og Vita Sackville-West, er den mest kjente av de hvite hagene, og en fantastisk inspirasjon for de som ønsker å skape en egen hvite hage.